Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Pokrajinski sekretarijat prekršio zakon

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljub Šabić, izdao je  pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje rešenje o zabrani obrade podataka o ličnosti.

Grad nema sluha za "CK 13"

Predstavnici Omladinskog centra "CK 13" danas su o svom trošku prekrečili grafite mržnje sa fasade zgrade u Ulici Vojvode Bojovića, nezadovoljni izostankom podrške gradske vlasti.

Nema para za Dunavski park

U Dunavski park, nekada najuređeniji, nije bilo značajnijih ulaganja već tri godine, odnosno od kada je zahvaljujući donaciji jedne banke uređeno osvetljenje.

Izdavanje garaža i parkinga nelegalno

Koristeći višegodišnji problem nedostatka parkinga u gradu, pojedini Novosađani pokušavaju da iskoriste to što imaju garažu ili više prostora, da susedima i drugim sugrađanima iznajme prostor za parkiranje.

Da li spikaš srb-liš?

Upotreba žargona i sve veći broj engleskih reči u srpskom jeziku, koje su nekada korisne, a češće   nepotrebne dovele su do pada jezičke kulture.

Slabo interesovanje za "online" šoping

Iako je našem čoveku poslednjih godina internet sve pristupačniji, a time i sajtovi na kojima može da kupi ogroman broj različitih proizvoda u zemlji i inostranstvu, prema podacima do kojih je došao Radio 021, mali je broj onih koji koriste benefite "virtualnog šopinga".

"Eko sajam" u Dunavskom parku

U Dunavskom parku sutra će biti organizovan "Eko sajam", na kojem će građani moći da se upoznaju sa radom pokrajinskih i gradskih institucija i nevladinih organizacija, u čijoj nadležnosti je zaštita životne sredine.